Zgomotele Genunchilor: Nu Întotdeauna un Semn de Alarmă

Genunchii tăi fac zgomot? Nu te îngrijora. "Multe articulații trosnesc, iar genunchii sunt o articulație foarte comună care trosnește", spune Dr. David McAllister, director al Programului de Medicină Sportivă UCLA. Aceste sunete sunt adesea rezultatul mișcării normale și nu indică neapărat o problemă de sănătate.

De ce Trosnesc Genunchii?

Pe măsură ce îmbătrânim, cartilajul care acoperă oasele poate dezvolta zone inegale. Sunetele provin de la aceste suprafețe mai aspre care alunecă una peste alta. De asemenea, ar putea fi țesutul care conectează oasele la alte oase, numit ligamente, care se strânge pe măsură ce te miști, sau mucoasa articulară care se mișcă peste oase.

Când să Consultăm un Medic

Dacă ai trosnit sau pocnit care provoacă durere sau umflare, consultă un medic. Poate fi un semn de rupturi de menisc sau leziuni sau uzură a cartilajului. Rupturile de menisc sunt adesea cauzate de răsucire bruscă sau alte lucruri pe care le-ai putea face în timp ce joci sporturi. La tineri, rupturile apar de obicei în timpul unui eveniment traumatic, dar pe măsură ce îmbătrânim, meniscul se poate rupe mai ușor.

Sfaturi pentru Genunchi Sănătoși

  1. Exercițiul regulat poate întări picioarele și genunchii. Exercițiile cu greutăți sau benzi de rezistență - sau faceți mișcări cu greutatea corpului, cum ar fi ghemuit și fandări - cel puțin de două ori pe săptămână.
  2. Rămâneți flexibili. După exercițiu, faceți întinderi statice, unde țineți o întindere timp de 30 de secunde. Acest lucru ajută la prevenirea accidentărilor. Întindeți regulat mușchii din fața și spatele coapsei (cvadriceps și ischioși, respectiv).
  3. Dacă deja faci exerciții, lucrează încet pentru antrenamente mai grele, mai lungi.
  4. Purtați pantofi care se potrivesc corect și sunt în stare bună.
  5. Rămâneți la o greutate sănătoasă. Vei reduce stresul asupra genunchilor tăi. Supraponderabilitatea este un factor major de risc în dezvoltarea artritei timpurii a genunchiului.
  6. "Cel mai bun lucru este să menții mușchii din jurul genunchilor puternici", spune McAllister.